Våra Danskurser & Trumkurser

Danskurser & trumkurser för Vuxna, Ungdomar & Barn
Till aktuellt Kursschema
urkraft_bild_logo_vt2012
* AFROBEAT
* AFROHOUSE

* AZONTO 
* DANCEHALL
* NDOMBOLO / COUPE´ DECALE´
* LATINMIX & LADYSTYLING
* KIZOMBA 
* REGGAETON
* SABAR / MBALAX
* TRUMKURS: DJEMBE & DOUNDOUN
* URBAN LATIN
* VÄSTAFRIKANSK DANS till Livetrummor

Tider, dagar & fler kurs-förklaringar av dansstilar se: Kursschema

BARNDANS:  
(Barn är om så önskas också välkomna i vuxengrupp, se våra barn/ungdoms priser på Anmälan/pris)
* AFRO KIDS fr 6 år 
* DANSLEK & RYTMIK 1,5-4 År + vuxen till Livetrummor

Kursschema
Anmälan/pris

Afrikansk dans: Västafrikansk


VÄSTAFRIKANSK DANS:
Stora kraftfulla rörelser som går igenom hela kroppen. Svettigt, rytmiskt och lyckofrämjande! Dansas till minst 2-3 livetrummisar & är framförallt baserad på traditionel musik & dans från Guinea, Senegal, Mali och Elfenbenskusten. Afrikansk_dans_Jenny_Ajland

Finns i nivåerna: Grundkurs/nybörjare lätt, nybörjare, nybörjare/fortsättning, fortsättning & avancerad. För mer info se nivåer.

Lärare: Aisha & Sofi, Fatoumata” Fanta” Yayo, Sekou Camara, Italo Sylla, Jack Sylla, Jenny Ajland

Kursschema

Trumkurs

larare_jackAFRIKANSKA TRUMMOR: DJEMBE & DOUNDOUN: Lär dig vad du dansar till för rytmer så förstår du och
kommer ihåg dansen bättre…..Eller bara spela för det fantastiska spelandets skull. Passa på att gå på kurs för Jack Sylla! En av de mest uppskattade musikerna från Guinea i västafrika! Sedan barnsben har musiken varit hans liv och han har kommit att arbeta med de största inom traditionell och populär afrikansk musik. Jack behärskar alla de olika trummorna till fulländning och har undervisat i många år. Kurserna kommer att innehålla slagteknik och olika traditionella rytmer från västafrika.
Lärare: Jack

Kursschema

Azonto


AZONTO:
Afrikansk funkig dansstil med rötter i Ghana/Nigeria. Dansas till afrikansk populärmusik som gjort sig väl etablerad på den Afrikanska klubbscenen och nu även i väst! HT2020 finns stilen som ett givet inslag i danskurserna i Afrobeat med Laity.

Kursschema

AfroBeat


AFROBEAT:
 
Populär urban musik- & dansstil med rötter i bla Nigeria & Ghana som nu även etablerat sig starkt bland västvärldens många Djs! Dansen och musiken är en mix av ”klubbiga” afrostilar! På Laitys Afrobeat-klass hämtar han bla inspiration från Sydafrika, Angola och Västafrika (Azonto, Afrobeat, Pansula, Kuduro, Sabar/ Mbalax, Coupé delacé & Ndombolo).
Energi, känsla, stil & skoj!

Lärare: Mass, Madou & Laity

Kursschema

Afrohouse

AFROHOUSE som den svänger och dansas till i de södra delarna av Afrika! ”The Afro House Nando teaches is a mix of cool dances you find in the streets and night clubs of Mozambique and South Africa. The roots of many of the steps come from the mozambican traditional dances but you will also find many steps inspired from Pantsula, a dance style born in South Africa during aparteid. Nando also adds steps from the Mozambican dance style Pandza with its fast tempos and influnces from Ragga”.

Lärare:  Laity

Kursschema

Barn dans & Rytmik

Barndans-UrkraftDANSLEK & RYTMIK 1,5-4 ÅR + Vuxen till Livetrummor
En njutbar och glädjefylld stund för vuxen & barn att tillsammans och med andra växa i rörelse och rytm .
Undervisningen bygger på traditionell afrikansk dans, musik och sång som förmedlas på ett enkelt och lekfullt sätt till rytmer från vår grymma ackompanjerande trummis! …också ”testar” vi naturligtvis också trummorna!
Lärare: Madou

Kursschema

* AFRO-KIDS fr 6 år
Dansmix med inspiration från Afrika med omnejd! Dansas till populära barnkära låtar från framförallt Afrika!
Lärare: Madou

Kursschema

Dancehall


DANCEHALL
 
är en dansant form av reggae, som kommer från Jamaica och som har influenser från många stilar bl.a afro, orientaliskt och hiphop: alla med rötter i den afrikanska dansen. Attityd, energi och roliga gester är ett viktigt inslag i dansformen. På ett dansgolv på Jamaica handlar det om att visa upp sin personlighet och på de mest bisarra och knasiga sätt bräcka varann!
Dansas till de tyngsta beatsen från Kingston!
Lärare: Tuggz

Kursschema  

Dancehall-Teens


DANCEHALL TEENS:
 
Här är en specialinriktad kurs för unga Dancehall-fans! Dancehall är en dansant form av reggae, som kommer från Jamaica och som har influenser från många stilar bl.a afro, orientaliskt och hiphop: alla med rötter i den afrikanska dansen. Attityd, energi och roliga gester är ett viktigt inslag i dansformen. På ett dansgolv på Jamaica handlar det om att visa upp sin personlighet och på de mest bisarra och knasiga sätt bräcka varann!
Dansas till de tyngsta beatsen från Kingston!
Lärare: Aicha S

Kursschema

Kizomba/Urbankiz


KIZOMBA: 
Kizomba är en dans- & musikgenre från Angola som på senare tid växt sig mycket populär i västvärlden. Dansen dansas i par och kan vara sensuell och smidig med mycket höftrörelser. Musiken karakteriseras av en långsam rythm med djup basgång som har influenser från bla Zouk.
Kom & lär dig denna njutningsbara dans med Madou eller Romeo! Båda erfarna lärare i Kizomba / Urbankiz.
Lärare:  Madou med danspartner samt Romeo med danspartner.
Kursschema

Reggaeton


REGGAETON:
Reggaeton är en rytmisk dansmusik i baktakt där rytmen är svängig och dansen sensuell. Det är en solodans med rörelser som går igenom hela kroppen. Reggaeton har sitt ursprung i Puerto Rico och har influenser från en salig blandning dansformer såsom reggae, salsa & hiphop. Raggan har sitt ursprung i reggaen på Jamaica men har ett snabbare dansant beat som även kallas för Dancehall.
Lärare: Rey

Kursschema