Jenny Ajland

Jenny är grundare och drivkraften av URKRAFT. Hon har gjort upprepade dans-, musik-, senegal_afrikansk_dans_jenny_ajland_till_sitesång- och kulturresor till bla Guinea och Senegal och kommit att bli en mycket omtyckt artist och inspirerande lärare med numer elever och följeslagare över stora delar av världen. På Danshögskolan har hon vidarutbildat sig och även undervisat i afrikansk dans på bl.a. Streetlinjen.
Hennes passion för förnyelse och utveckling av olika dansformer har gjort att hon också gett sig hän orientalisk dans samt flera streetformer bla locking, dancehall och house och därmed skapat sina egna stilar. Jenny är även utbildad Zumba instruktör.

Jenny har setts på flera av landets scener och TV program och har bla koreograferat för Dansens Hus, Afrika Festivalen, TV4 Faddergalan m. fl. Hon är även konstnärlig ledare för dans- och musikgruppen Yigi d´Urkraft och har länge undervisat i många afrikanska och afroinspirerade dansstilar så som Västafrikansk dans, Afrobeat, African Newstyle, Afro Street & Ragga/Dancehall, Spicy Oriental, Afrikansk barndans rytmik & sång samt Zumba-Afro-Live. Sedan 2012 är Jenny Ajland även musikskapare och ansvarig för Urkraft Productions musikproduktion.

Jennys dansshower & dansklasser kännetecknas alltid av fullt ös, uppsluppen stämning och grymma moves!