Kursschema

Välkommen till Urkrafts danskurser & trumkurser VT 2020! 
I dessa Coronatider så har vi nu bestämt att lägga våra danskurser både inne & ute samt pausa några danskurser. Vi begränsar platserna inne så att alla har gott avstånd till varandra. Läs mer om Urkraft & Corona här nedan.
Schema-Danskurser-Urkraft-25maj-17juni-2020-PDF
 

FÖRANMÄLAN  (bindande) krävs till alla kurser i dessa Corona-tider genom att du swishar 070- 510 27 20  (Anita Ajlands) + skriver kursnummer & datum.
– För inomhusklasser: senast kl16 samma dag!
– För lörd: senast kl19 dagen innan!
– För utomhusklasser: 1 timme innan, samma dag.
Har du gånger kvar att ta-igen smsar du bara till Anitha / mailar till: info@urkraft.nu. Skulle du inte få plats på en kurs meddelar vi dej omgående & swishar tillbaka.

PRISER:  

– Utomhusklasser: 
150kr/klass.

– Inomhusklasser: 
250kr (1,25-1,5tim) 
200kr (1tim)

790kr för 4ggr-klipp (gäller klasser som är 1,25-1,5 tim/gång)
2200kr (10-klipp som gäller på alla klasser.. även ht 2020
 
Prova-på: vid ett tillfälle när som helst under terminen i mån av plats för 150kr. Föranmäl dig till prova-på genom att swisha till 0705102720, Anita Ajland, samt obs: skriv kursnummer.
Drop-in: 250kr för klasser längre än 1 timme, 200kr för 1-timmesklasser inne & 150kr/klass för alla utomhusklasser.
– Ta-igen:
Missade danslektioner/trumlektioner kan tas igen i mån av plats på annan/andra kurser på schemat under terminen. Mer info: se Anmälan/Priser
 

Urkraft & ”Corona-regler” samt vad vi gör:
Urkraft följer noga utvecklingen och lyssnar till de allmänna rekommendationer gällande coronaviruset (covid-19) som uppdateras kontinuerligt av regeringen och Folkhälsomyndigheten. Vi är beredda att agera snabbt och vid eventuella förändringar på vårt schema och vårt öppethållande meddelar vi detta här, så vänligen håll dej uppdaterad varje dag innan du kommer till Urkraft. Vi tar alla våra elevers och medarbetares hälsa och säkerhet på största allvar och hoppas på förståelse och samverkan under denna tid av särskilda omständigheter. Om du eller någon i din närhet är smittad ska du stanna hemma, i enlighet med smittskyddslagen.

Stanna hemma om:
–  Du känner dig det minsta sjuk eller hängig. 

För att underlätta för dej som är hemma: 
– filmar vi på Urkraft nu varje lektion och skickar i ett separat meddelande till dig som är inskriven på en kurs. Då vi värnar om allas integritet är endast personer som gett oss sitt godkännande med på filmerna vi skickar och vi vädjar till er alla att inte vidare sprida materialet med hänsyn till alla elever. 
– Ta-igen: Som vanligt kan du ta-igen missade danslektioner vid senare tillfälle under terminen
Vi kommer även att erbjuda fler ta-igen klasser efter terminens slut, minst tom midsommar.

För dig som är frisk och kommer till Urkraft:
–  Tvätta händerna noggrant före och efter din lektion.
–  Vi begränsar antalet deltagare / klass
–  Dela inte vattenflaska med någon och håll avstånd till varandra 
–  Byt om och duscha hemma om möjligt

Vi har som alltid daglig lokalvård och desinficerar bla dörrhandtag och toaletter och har alcogel utplacerat på flera ställen i lokalen.
Vi uppskattar din visade hänsyn och omhändertagande av dig själv och varandra:)
———————————

” Välkommen UNG som GAMMAL, STOR som LITEN, FYLLIG som SPÄD, BLYG som FRAMÅT, NYBÖRJARE som AVANCERAD att DANSA hos oss på URKRAFT: STANS MYSIGASTE DANSSKOLA där just DU är SPECIELL och får ett PERSONLIGT BEMÖTANDE, PROFESSIONELLA LÄRARE och TRUMMISAR TILLHÖRANDE DE FRÄMSTA INOM SITT OMRÅDE – ALLTID med ENERGI, GLÄDJE, VÄRME & GEMENSKAP!
Därför vill vi välkomna JUST DIG till oss, att NJUTA, SVETTAS, UTVECKLAS & UMGÅS!”

Våra stilar för danskurser/trumkurser VT2020 

* AFROBEAT: Urban musik- & dansstil med rötter i Nigeria samt andra delar av Afrika som nu även börjat etablera sig starkt bland västvärldens många Djs! Dansen och musiken är en mix av populära & klubbiga afrostilar med mycket energi, känsla, stil & skoj!
* AFRO-DANSLEK 1,5-4 År + vuxen: Rytmik & dans främst baserad på teatraliska berättelser och liknelser. En härlig stund för både liten & stor…tillsammans & till en Livetrummis!
* AFRO-KIDS från 6 år Dansmix med inspiration från Afrika med omnejd! Dansas till populära barnkära låtar från framförallt Afrika!
* AFROHOUSE: Afrohouse som den dansas på nattklubbar & gator i bla Mozambik & Sydafrika. Dansas till den senaste Afrohouse-musiken från de södra delarna av Afrika!
* AZONTO: Afrikansk klubbig dansstil med rötter i Ghana & Nigeria. Funkigt med mycket attityd! Under VT2020 finns stilen som ett regelbundet inslag i kurserna i Afrobeat.
* DANCEHALL: Från Jamaica kommer denna populära dans- & musikstil med influenser från Afrika. Ursprung i Raggan och Reggaen. Dansas till de tyngsta beatsen från Kingston! 
* LATINMIX: Nyhet! Mix av sköna moves & grym musik från hela Latinamerika! En riktigt energifylld & rolig klass! 
* KIZOMBA/ URBANKIZ:  Pardans: Kizomba är en dans- & musikgenre med rötter i Angola och som på senare tid växt sig mycket populär i västvärlden. Den RnB-relaterade musiken (Ghetto-Zouk) har sedan inspirerat dansarna till en nyare stil: Urban Kiz som blivit än mer populär i flera storstäder, bla i Stockholm. 
* NDOMBOLO / COUPE´ DECALE´: Musik & dansstil med ursprung i Kongo/Elfenbenskusten! Coolgalen stil med mycket höftrörelser! Stilen finns VT2020 som inslag i kurserna i Afrobeat.
* REGGAETON: Musik- & dansstilar som utvecklats på bla Jamaica & Puerto Rico. Energiskt, cool dans & musik med mycket rytm & attityd.
* TRUMKURS i DJEMBE/DOUNDOUN: Alla nivåer! Rytmer och slagteknik från västafrika med en av Guineas främsta djembespelare och trumpedagog.
* SABAR/MBALAX: Dans- & musikstil med ursprung i Senegal som gjort sig känd över hela världen genom bla världsartisten Youssou N´dour. Stilen finns VT2020 bla som workshops! Mer info kommer här snart!!!
* VÄSTAFRIKANSK DANS: Stora kraftfulla rörelser som går igenom hela kroppen. Svettigt, rytmiskt och lyckofrämjande;) Dansas till minst 2-3 livetrummisar & är framförallt baserad på traditionell musik & dans från Guinea, Senegal, Mali & Elfenbenskusten.

Med reservation för eventuella ändringar.

Nivåer: där inget särskilt anges på schemat anpassar läraren nivå efter de som anmält sig.
För kursförklaringar: se Våra Dans-& trumkurser / Kursutbud
För lärarinfo se: Lärare
För anmälan/pris: se Anmälan/pris
För fler kurser se: Workshops / Helg & Intensivkurser

Välkomna! 


I samarbete med: