Dansresor

Dansworkshop och utbyte i Guinea 27 dec 2018 – 10 jan 2019

Dansa afrikansk dans i autentisk vacker miljö i värmen som mjukar upp kroppen när vintern i Sverige ligger som mörkast och kallast!  I Guinea, som är ett unikt resmål där luften vibrerar av dans-& musik energi med  människor alltid nära till skratt!

Kurserna hålls i en vacker by som ligger strax utanför Conakry, med dess fina natur med berg, floder och grönska. Vi kommer även att spendera några dagar på Conakrys vackra öar för sol, bad och vila. Då båda platserna ligger nära Conakry går det bra att ta sig in dit lite närsom för att besöka huvudstadens alla marknader samt dansfester.

Kursinnehåll, Tider och Kurskostnad: kl9-11.30 dans: Västafrikansk dans (Guineastyle) till Livetrummisar samt Kl 17-18 varje dag är det trumspel (Djembe & Doundoun) eller dans om du hellre vill dansa mer: Du väljer själv! Du kan även välja till att dansa Coupe Decale/Ndombolo om du vill. Du kan vara både nybörjare eller dansvan då vi försöker se till allas behov. Ingår alltså 3,5 tim undervisning/dag i 10 dagar för 6000sek.

Lärare & Musiker: Kurserna leds av danslärare & musiker tillhörande de främsta från Danskompanien i Conakry, Guineas huvudstad. Minst 5 musiker ackompanjerar kurserna varje dag!
Avslutningsfest: Doundounbah fest / Dans-& trumfest i slutet av kursen ordnas inne i artistkvarteran i Conakrys dynamiska huvudstad!

Flyg ordnar du själv, finns AirMaroc (som har de bästa priserna), Brussels Airlines samt AirFrance…
Våra samarbets partners på plats ordnar med kost och logi. Hör av dig till oss så får du mer info!

Mer info, anmälan och frågor: ring Nathalie på 0707123077 eller maila: nathalie.kirchmeyer@gmail.com (Nathalie har varit medarrangör på tidigare resor till Guinea)

I år arrangeras kurserna i samarbete med Jenny på Urkraft (som tidigare arrangerat över 10 resor till både Guinea & olika platser i Senegal) samt Seko & Issa , båda danslärare & trummisar på Urkraft sedan flera år tillbaka. Sekou har varit med på samt varit med att arrangera flera av Urkrafts tidigare resor och är tillsammans med Issa de som är med och styr upp på plats i Guinea i år. Med på resan som medlare/översättare/allt-i-allo hjälp är även Nathalie / Anja.

Guinea! Here we come!

Wontanara! (Betyder vi är tillsammans på Sousou, ett av de större stamspråken i Guinea)