Dansresor

Dansworkshop och utbyte i Guinea 27 dec 2017 – 9 jan 2018

I vinter blir det äntligen dags igen för en mycket efterlängtad workshop i Guinea under 2 veckor!
Dansa afrikansk dans i autentisk vacker miljö i värmen som mjukar upp kroppen när vintern i Sverige ligger som mörkast och kallast! Utbyte: Kurserna ordnas i samarbete med den Ideella organisationen Passerelle & delar av styrelsen: Jenny Ajland, Sekou Camara & Nathalie Kirchmeyer. Passerelle jobbar för att stödja och göra utbyte med Guinea. Är du intresserad av att engagera dig och erbjuda dina kunskaper/expertis är du varmt välkommen att meddela oss så att vi kan verka för ett utbyte på plats, tex hålla en föreläsning på en skola, undervisa i engelska eller data vid önskat antal tillfällen. Kom gärna med förslag! Du kan läsa mer om Passerelle här.

Kurserna hålls i Dubreka, som ligger strax utanför Conakry, med dess fina natur med berg, floder och grönska. På helgen är det ledigt och det finns möjlighet till utflykter till Conakrys vackra öar för sol, bad och vila. Då Dubreka ligger nära Conakry går det bra att ta sig in dit lite närsom för att besöka huvudstadens alla marknader samt dansfester.

Kursinnehåll, Tider och Kurskostnad: månd-fred kl9-11.30 dans: Västafrikansk dans till Livetrummisar samt Kl 17-18 varje dag är det trumspel: Djembe eller Doundoundans. Du kan vara både nybörjare eller dansvan då vi försöker se till allas behov. Ingår alltså 3,5 tim undervisning/dag i 10 dagar för 5000sek.
Lärare & Musiker: Kurserna leds av danslärare & musiker tillhörande de främsta från Danskompanien i Conakry, Guineas huvudstad. Minst 5 musiker ackompanjerar kurserna varje dag!
Avslutningsfest: Doundounbah fest i slutet av kursen ordnas inne i artistkvarteran i Conakrys dynamiska huvudstad!

Flyg ordnar du själv, finns AirMaroc, Brussels Airlines samt AirFrance…
Våra samarbets partners på plats ordnar med kost och logi. Hör gärna av dig till oss  så får du mer info!

Mer info, anmälan och frågor: ring Nathalie på 0707123077 eller maila: nathalie.kirchmeyer@gmail.com

Guinea! Here we come!